IKmetliefde Blog supplies mixed media BJ // Illustrating Faith Bible

BJ // Illustrating Faith Bible

Ik vind de buitenkant echt fantastisch mooi, het lettertype wat gebruikt is voor de gewone tekst en de hoofdstukken, daar smul ik van! Het neppe leer, de folie letters, het diepe turquoise suède aan de binnenkant en de fantastisch mooie ringband, ik houd ervan,

Om het echt uit te testen begin met een pagina te schilderen. Ik filmde dit omdat ik het erg leuk vindt om dit met jullie te delen. Uiteraard begon ik met watercolor, mijn favoriete art supply om mee te werken.

Je ziet in begin dat het papier heel snel verzadigd raakt, en ik zag zelfs al vezel los komen van het papier.Β 

Deze watercolor-‘blob’-techniek gebruik ik in mn Nederlandse bijbel echt heel veel en heb er nog nooit problemen mee gehad. Je moet na deze laag wel echt goed laten drogen, maar daarna kan ik weer rustig mee verder.Β 

In deze Bijbel bloedde mn pagina echt enorm door, en legde ik er snel keukenrol tussen om te voorkomen dat 2 pagina’s eronder ook blauw werden. Uiteindelijk ben ik mixed media erop gaan werken met structuur pasta, gesso en watercolor, en heb ik er elementjes opgeplakt, nu ben ik er super tevreden over en erg blij weer met deze Bijbel.Β 

Mocht je overwegen om m aan te schaffen en je werkt alleen maar met waterverf dan zou ik het je niet aanraden, daar is hij wel erg duur voor. Maar vind je het leuk om outside-the-watercolor-box te denken, dan is het zeker een toffe Bijbel om in te werken.

Gebruikte materialen:

 

Music: BenSound

Related Posts

X