Blog

Handjes

Handjes

Vier testosteroni bommetjes daveren door het huis. Al gillend en rennend dollen ze achter elkaar aan. ‘Pieuw pieuw’ een deel van de hotwheels baan als schiet machine en een opgescharreld zonnescherm uit de auto dient als ‘shield’.


De grootste testosteroni voelt al aan dat dit binnen enkele luttele seconden zou kunnen omslaan, en stelt voor om een stukje te gaan fietsen. Drie testosteroni’s verlieten het huis, op hun fiets.

Langs de bakker voor ronde ‘kwassants’, langs vriendjes zwaaiden vanaf de fiets. Voornamelijk over het fietspad en een klein stukje door het bos.

Kijk, weet je wat dat voor vogel is daar in dat meertje? Een meerkoet. En kijk daar, och dat is een konijn, ooh nee een haas!

Plotseling valt vanuit het niets, de middelste met fiets en al in de berm.

In enkele seconde vliegen meerdere scenario’s door papa’s hoofd. Hoe dan? Stond er een paaltje? Een onzichtbaar draadje? Keek hij teveel naar die meerkoet?

Snel helpt papa-lief hem weer overeind.

‘Thijmen! Wat is er gebeurd jongen?’

‘Ik deed met 0 handen fietsen

Journalwithus

gratis snuffelen

In de studio mag je gratis snuffelen aan een workshop, namelijk JournalWithUs. Elke maand verzorg ik samen met Charlene een uitwerking van het maandelijkse thema. We kletsen je bij met de laatste updates en geven je twee inspirerende tutorials om zelf mee aan de slag te gaan. 

In het archief