IKmetliefde Blog supplies papier HobbyVision // December journal

HobbyVision // December journal

De challenge van december lijkt me tof om bij te houden in een journal die de vorm heeft van een huisje. Het idee van in huis met kaarsjes aan, kerstboompje erin, vind ik te leuk en gezellig.

Ik knip 1 van mij journal inserts die hier nog op de plank lagen in een huisjes formaat en begin met het plakken van stukjes noten papier op de kaft. Hiervoor gebruik matte medium.

Na het plakken en drogen breng ik de modeling paste aan door het ruit stencil van DutchDoobadoo. Met een tissue dep ik weer iets in de modeling paste voor een wat ruwer effect. Deze laag moet weer even drogen voordat ik nog wat crackle paste aanbreng met een brede kwast.

Ik meng wat donkergroene acrylverf met water en breng deze op een luchtige manier aan op papier.

Bij december vind ik die Gilding Flakes zo gezellig staan, door het stencil van AB studio breng ik de Nuvo lijm aan. De lijm lekt een beetje onder het stencil door, waardoor het patroon uiteindelijk niet heel goed meer zichtbaar is. Nadat ik de lijm wat heb laten drogen plak ik de Gilding Flakes erop en veeg ze met een harde kwast er weer af. Met een Scootchy veeg ik de flinter dunne stukjes van mn papier op en weg.

Er mag nog wel wat glitter en glamour op deze pagina. En met de Nuvo glitter en een stipjes stencil voeg ik die leuke glitter elementjes toe.

Natuurlijk moet dit alles weer even drogen, en ga ik ondertussen een jongetje van school ophalen.

Sneeuw in zo’n mini bottle, dat leek me nu echt een leuk detail. Maar hoe? In totaal zijn er nu 3 mini bottles gevuld met sneeuw totdat ik het kreeg zoals ik het wou ?.

Het eerste flesje vulde ik tot de helft (veel te veel), ik verhitte het met een heattool. Let op dat je het glas niet aanraakt, dit wordt echt super heet. Na een poosje haalde ik de heattool eraf, bolde de sneeuw op, dit was echt veel te veel want de sneeuw kwam uit de mini bottle. Het tweede flesje vulde ik alsnog met teveel vloeibare sneeuw, die plakte aan de rand, en duwde ik te snel de dop erop. Het derde flesje vulde ik met een klein laagje,verhitte het en vond het nog niet echt mooi. Met een sateprikker ‘roerde’ ik uiteindelijk door het flesje en kreeg ik dat gewenste sneeuw effect. Het teveel aan sneeuw wat uit het eerste flesje kwam stopte ik hier ook nog een beetje bij in. Experiment geslaagd! Een jute touwtje erom en je flesje met sneeuw is klaar!

Tijd om wat details toe te voegen.

Met de planner punch board maakte ik gaatjes in kraft karton, ik maakte met een label maker het woord #journalyourdecember , knipte een stukje af van dat toffe filmstrip ribbon, tandwieltjes, touw om het flesje, skelet blaadjes en wat confetti voor de feestelijke sfeer.

Ik plak deze details vast met een lijmpistool. Let op: de labels die je maakt met de labelmaker verliezen letters door de hitte. En klaar is je december journal cover, natuurlijk is dit ook super leuk om op een kaart te maken. Je knipt dan je basiskaart in de vorm van een huis.

Ik hoop dat ik je kon inspireren en heb kunnen aanmoedigen.  ?

Gebruikte materialen:

 • journal // BloknoteAcademy
 • vintage muziekpapier // kringloop
 • Daniel Smith – watercolor // goed alternatief is de watercolor van Art by Marlene
 • Dutch Doobadoo – structure paste smooth // HobbyVision
 • DecoArt – crackle paste white // HobbyVision
 • Nuvo– glitter paste // HobbyVision
 • Cosmic Shimmer – White Fluffy Stuff // HobbyVision 
 • Dutch Doobadoo – stencil ruit // HobbyVision
 • ABstudio– Doily nr 8 // HobbyVision
 • ABstudio– stipjes nr 14 // HobbyVision
 • Tim Holtz – filmstrip ribbon // HobbyVision
 • Joy! Crafts – kraft papier // HobbyVision
 • Sara Signature – jute touw // HobbyVision
 • Dylusions – Washi Tape Set // HobbyVision
 • We R Memory Keepers – Label it // HobbyVision
 • We R Memory Keepers – Planner Punch Bundle actieset // HobbyVision
 • Mini flesjes met kurk // HobbyVision
 • Scrapberry’s – skeleton leaves // HobbyVision

Related Posts

X