ODAIJ // vreugdedansjes

Herken je dat? Je bent aan de beurt om iets voor te bereiden om te delen in je vrouwengroep of huiskring. Je begint aan een korte brainstorm en dan duik je toch maar een van de onderwerpen in die in je opkwamen. Pf, wat moet dit worden? denk je eerst nog, maar dan gebeurt er iets bijzonders…

Je doet de Bijbel open en leest de tekstverwijzingen die je over je onderwerp hebt gevonden. Ongelofelijk! Al de woorden die je leest, lijken wel speciaal voor jou bedoeld. De timing is een vreugdedansje waard, dit is precies wat je nodig had om te lezen!

Maar wow, wat kan alles ineens dichtbij komen. Soms haast té dichtbij. Al die woorden, zinnen en gedachten die je bij je naar boven borrelen, geven je nieuwe inzichten en je beseft ineens dat alles wat je aan het voorbereiden bent, in eerste instantie een bemoediging en een les is voor jezelf.

Zo ging het ook bij de totstandkoming van ons boek Ontdek de artiest in jou. Op een vrijdagmiddag, in de tuin van Kris Bossenbroek, brainstormden we erop los. In no time hadden we een lijst met een tiental woorden, waarvan we er uiteindelijk negen hebben uitgekozen voor ons boek: artiest, imperfect, dromen, spreken, feest, flourish, loslaten, love rocks, levenslied. Met deze woorden wilden we verder. We hadden nog geen idee waartoe het zou leiden, maar de woorden gaven de focus en vormden de basis van een boek dat langzaam geboren werd!

Beiden gingen we aan de slag met de woorden die we gekozen hadden. Het proces van schrijven begint met lezen en creëren begint met schetsen. Zo ook bij ons en al snel volgden er heel wat vreugdedansjes! Het zou zo tof worden. De hoofdstukken kwamen samen, er ontstond een geheel… We werden er helemaal blij van!

En tegelijk maakten we een leerproces door, want de dingen die we schreven en maakten, waren allereerst zegen voor onszelf. Alles – van de liefdevolle woorden tot de vrolijke watercolors – wat op papier kwam, was een verrijking voor ons eigen leven.

Nu is het tijd om die zegeningen te delen; tenslotte zijn we gemaakt om uit te delen wat we zelf hebben ontvangen. Daarom willen wij ook zo graag uitdelen wat we zelf ontdekt en geleerd hebben. Wij willen dit boek met jullie delen, zodat het niet alleen bij onze vreugdedansjes blijft, maar dat ook jullie een vreugdedansje kunnen maken.

Related Posts

X