IKmetliefde Blog supplies watercolor ODAIJ // woordkunstenaar

ODAIJ // woordkunstenaar

God schiep iets uit niets en dat deed Hij door te spreken. Het waren de woorden die onze Schepper sprak, die een kleurrijke, levendige en perfecte wereld creëerden. Onze grootste creatieve Inspirator is dan ook een Woordkunstenaar.

Dat maakt duidelijk dat er een ongekende kracht in woordenschuilt. Ze hebben scheppingskracht. Door de woorden dieGod in het begin sprak, is zelfs álles wat er bestaat, ontstaan:

In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. Het was in het begin bij God. Alles is erdoor ontstaan en zonder dit is niets ontstaan van wat bestaat(Johannes 1:1-3, NBV)

Jezus is Gods Woord. Hij is alles wat God ons te zeggen heeft. Hij is Gods gift aan ons. Jezus wil jouw Woord zijn. Met Zijn Naam op jouw lippen wil Hij uitwerken in je leven wat God er in het allereerste begin al in heeft gelegd. Maar mag Jezus in jouw leven spreken? Welk van Zijn woorden mag vandaag richting geven aan je dag? Welk woord mag jou dichter bij je bestemming brengen?

Om je daar een beetje bij te helpen, hebben we een opdrachtje voor je. Dat laat je focussen op één positief woord. Maak een keuze uit de lijst (zie hieronder) of bedenk er zelf één. Laat dit ene woord verandering brengen in jouw dag of week. Of maak het tot jouw themawoord voor een heel jaar. Bij deze opdracht ben jij een woordkunstenaar!

Succes ermee en bedenk: één woord kan al verandering in je leven brengen.

Zo doe je het:

  1. Kies een woord van deze lijst of bedenk er zelf een.
  2. Bedenk dingen die je bij je gekozen woord vindt passen.
  3. Kies er daarvan één uit, dat je gaat uitwerken.
  4. Neem een kaartje (een speelkaart, een memorydexkaartje,of een stukje stevig papier).
  5. Maak op je kaartje een schets met potlood. Zet bijvoorbeeld een aantal hulplijnen op papier van het voorwerp dat n.a.v. je brainstorm in je gedachten kwam.
  6. Breng kleur aan met watercolors of andere art supplies.
  7. Voorzie het kaartje door middel van handlettering of stickers van jouw woord.
  8. Geef het kaartje een goed zichtbaar plekje, zodat je elke dag veel aan dit woord kunt denken!

Related Posts

X